Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 


CIKKEK

sm

Sétálj, Mozogj – gyógytorna a falak mögött - Hogyan mozogjon és tornázzon egy SM –beteg?

Az SMS Üzenetben derűs hangú riportot olvashattunk a kistarcsai Flór Ferenc Kórház Neurológiai Osztályához tartozó gyógytornász csapatról. Régi tervünk, hogy minél több sportolási, mozgáslehetőséget mutassunk be a magyarsminfo.hu oldalon is, ezért igyekszünk mi is bemutatni ezt a csapatot és az általuk javasolt mozgásformákat. Tartsanak velünk!

sm

Fuss, ha tudsz!

Hogyan kezdjük hozzá?
Idén 25 évesek a nagy tömegsport rendezvények, egyre több tömeges futóverseny zajlik nagyvárosainkban, de kisebb településeken is. Akinek ez sem lenne elég, az is egyre több helyen láthat futókat a parkokban, szabadtéren. Honlapunkon szeretnénk a futással kacérkodó betegek vagy sm-mel élő, de magukat betegnek nem nevező aktív életre vágyó olvasóknak segíteni. Mit javasolnak, hogyan fogjon bele a futásba valaki, aki még kezdő ebben, de ugye a „láb mindig kéznél van” - elv alapján futni szeretne járni? Kérdéseinkre a kistarcsai Flór Ferenc Kórház Neurológiai Osztályán SM – betegekkel is foglalkozó két gyógytornász, Boros Erika és Bábel Vilma ad választ.

sm

Az elhatározástól is függ Aquafitness

A fitness szó már eléggé elterjedt a köztudatban, jó fizikai állapotot, erõnlétet jelent. Hogy ki, milyen módon akar tenni azért, hogy „fitt” legyen, életmódjától, egészségi állapotától, korától és természetesen elhatározásától függ.

sm

Amikor a test beszél

János 35 éves, családos ember. Három évvel ezelõtt kezdődött rosszulléteit szédülés, rossz közérzet, bizonytalan bélrendszeri panaszok uralják. Jó és rossz periódusai kiszámíthatatlan módon váltogatják egymást, utóbbiak időnként napokig is eltartanak…

sm

Küzdelem és győzelem. Hogyan sportol egy SM-beteg?

A sors fintora, hogy mozgást tanít, és közben elvesztette bizonyos mozgásokhoz szükséges képességeit, és pont azon a helyen tanítja ezt, ahol a hozzá hasonló betegséggel élő emberek mozgását fejlesztik, javítják

sm

Sclerosis multiplexben is aktívan!

Még az 1970-es években is élt az a szakmai álláspont, miszerint sclerosis multiplexben ártalmas a fizikai erőkifejtés. Azóta kiderült, hogy a megfelelő fizikai aktivitás nemcsak a tüneteket enyhíti, és a hangulatot javítja, hanem lassítja a betegség progresszióját és javítja az életminőséget is.

sm

Különleges sport SM-ben

Javában zajlik a „Sportolni jó!” kampány, mely a hazai
lakosság sportolási szokásainak
megváltoztatását tűzte ki célul. A mozgalom jelmondata:
„Sportolj heti 3x1 órát!”