Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Pácienseknek
Sclerosis Multiplex Világnap

Minden év májusának utolsó szerdája a Sclerosis Multiplex Világnapja. Ezen alkalomból a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány 2009. május 27-én, sajtókonferenciát szervez Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia Székházában (V. kerület, Roosevelt tér 9.). A sajtótájékoztató célja a médián keresztül felhívni a figyelmet, a sclerosis multiplex betegségre, kezelési lehetőségeire, rehabilitációjára.

Tekintse meg az eseménnyel kapcsolatos videófelvételt >>
Az I. SM Világnapról részletesebben >>


SMs üzenet

Az „SMs üzenet” azoknak szól, akik valamilyen szinten érintettek a Sclerosis multiplex betegségben. A szerkesztők arra törekednek, hogy a magazinban található tartalmas olvasnivaló egyben szórakoztató is legyen. A szakmai cikkek mellett szeretnénk megismertetni az ország SMcentrumainak működését, az ott dolgozó orvosok, nővérek mindennapjait. Kulturális rovatunkban ajánlunk olvasni- és hallgatnivalót a téli estékre. Az „SMS üzenet” örömmel veszi, ha megtisztel bennünket élménybeszámolóival, saját tapasztalataival.


SMs üzenet >>


Sclerosis Multiplex Centrumok a Térképen

Térképes kereső a a sclerosis multiplex centrumok között. A térkép megmutatja, és hely szerint csoportosítja a hazánkban található SM centrumokat. Kezelése egyszerű, a megjelenő térképen rögtön látszódik a régiónként található centrumok száma. A megyékre kattintva a térkép alatt megjelenő listában, az adott központok nevére kattintva újabb információkhoz juthatnak az érdeklődők. Így mindössze három lépés elég ahhoz hogy megtalálják a lakóhelyükhöz legközelebb eső központot és elérhetőségeit.


Tovább a térképhez >>


Őssejt Terápia Sclerosis Multiplexben

Az őssejteknek (ún. pluripotens embrionális őssejt) figyelemre méltó képességük van arra, hogy számos különböző típusú sejtté, azaz a szervezetet alkotó valamennyi sejttípussá fejlődjenek a szervezetben. Mintegy javítórendszerként szolgálnak, elméletileg végtelen számban tudnak osztódni, hogy újra „lecserélhessenek", tehát pótoljanak más beteg sejteket. Az ilyen sejtek aktiválása a szervezeten belül vagy beadása kívülről a szervezetbe, fontos szerepet játszhat a ma még gyógyíthatatlannak hitt, vagy nehezen kezelhető betegségek kezelésében.


Az őssejtkutatásról bővebben >>

Fórum

Kérdése van a sclerosis multiplexel kapcsolatban? Itt választ kaphat!

A fórum célja hogy hiteles és naprakész információkkal lássa el a sclerosis multiplexben szenvedő betegeket, azok családtagjait, ismerőseit.
Kérjük forduljon bizalommal szakértőinkhez!

Tovább a fórumra >>SMs üzenet folyóirat


Őssejt terápia szklerózis multiplexben- tájékoztató pácienseknek


Immunmoduláns kezeléshez


Jogszabályok


Országos SM nap 2010 előadásanyagok - Mozgásba lendítette a betegeket a kecskeméti SM nap