Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Az orvos válaszol - Fórum

Kérdése van a szklerózis multiplex-szel kap­csolatban?

Ez a fórum az SM betegek kérdéseire ad tanácsot. Kérdését felteheti dr. Rajda Cecília neurológus szakorvosnak, aki szakmai tudása és gyakorlata alapján felkészülten ad tanácsot. Ceciliával készült interjúnk itt olvasható.


Híreink

"Társadalmunk toleráns és együttérző” Interjú az Orvos válaszol – rovat munkatársával, dr. Rajda Cecíliával2017.04.26.

Dr. Rajda Cecília

- Ön 2006- óta neurológus szakorvos, kérem, beszéljen orvosi pályája kezdeteiről és a szakorvossá válás óta eltelt időszakról!

 

- PhD kutató orvosi állással kezdődött munkába állásom története a SZTE (akkor még Szent-Györgyi Albert  Orvostudományi Egyetem), Neurológai Klinikáján. A témám a sclerosis multiplex volt, mely a diákköri munkám folytatása volt Prof Dr Vécsei László vezetésével és Dr. Bencsik Krisztina közreműködésével.

Országos SM Nap –Kaposvár, augusztus 25.2017.07.18.

Országos SM Nap lesz 2017. augusztus 25- én Kaposváron, a  Somogy Megyei Sclerosis Multiplex Egyesület és a Kaposi Mór Oktató Kórház rendezésében. A rendezvényről Kristófné Kiss Emese, a Somogy Megyei Sclerosis Multiplex Egyesület elnöke  nyilatkozott a magyarsminfo.hu-nak.

Élet és ének SM-mel – Az SM Világnap Gödöllőn2017.07.18.

Május utolsó szerdáján  -2017. május 31. (szerda) - idén is nagyszabású SM világnapi rendezvényre várta a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA)a sorstársakat és hozzátartozóikat.

Szívtetkó: avagy agyunk és a színezőkönyv2017.05.26.

Az agyunk csodálatos, érdemes megismerni, körbejárni.

 Az SM betegek a központi idegrendszerükről többet tudnak talán még jobban ismerik, az élethosszig tartó betegség során szerzett információk által. De hogy ne csak a száraz orvosi, anatómiai adatok, neuronok, myelin-hüvely és egyéb kifejezések jussanak eszünkbe az agyról, ezért egy különleges könyvet mutatunk be

További hírek

Mi a szklerózis multiplex?

Az alábbi videó (Forrás: Nagy Zsófia, Géresi Attila, Alföld TV) a média pályázat nyertese, amely nagyon jól szemlélteti a betegséget:

A krónikus betegség hatása az életre (Két utca - Egy motoros korlátai) >>

Többet tudunk a szklerózis multiplexről mint valaha, a kutatók mégis keresik a betegség okát. Úgy gondoljuk, hogy az SM autoimmun betegség. Az autoimmunitás azt jelenti, hogy a szervezet védekező rendszere megtámadja a saját szöveteket is. SM-ben az immunrendszer a központi idegrendszer, tehát az agy és gerincvelő szöveteit támadja meg. További részletek >>