Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Ez a fórum az SM betegek kérdéseire ad tanácsot. Kérdését felteheti dr. Rajda Cecília neurológus szakorvosnak, aki szakmai tudása és gyakorlata alapján felkészülten ad tanácsot.


Híreink

Semmi sem mozdíthatatlan - Beszélgetés Dr. Csépány Tünde Batthyány-Strattmann László-díjas neurológussal, a Sclerosis Multiplex gyógyítás hazai úttörőjével2017.07.25.

Fotó: TEVA Magazin

Az alábbi interjúban Dr. Csépány Tünde, a Debreceni Orvostudományi Egyetem Neurológiai Klinikájának egyetemi docense válaszol a kérdésekre. 

Dr. Csépány Tünde  2009 óta a magyarsminfo.hu szakmai tanácsadója. Az interjú a TEVA Magaziban jelent meg, készítette: Németh Mónika.

Országos SM Nap – Kaposvár, augusztus 25.2017.07.18.

Országos SM Nap lesz 2017. augusztus 25- én Kaposváron, a  Somogy Megyei Sclerosis Multiplex Egyesület és a Kaposi Mór Oktató Kórház rendezésében. A rendezvényről Kristófné Kiss Emese, a Somogy Megyei Sclerosis Multiplex Egyesület elnöke  nyilatkozott a magyarsminfo.hu-nak.

Élet és ének SM-mel – Az SM Világnap Gödöllőn2017.07.18.

Május utolsó szerdáján  -2017. május 31. (szerda) - idén is nagyszabású SM világnapi rendezvényre várta a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány (MSMBA)a sorstársakat és hozzátartozóikat.

Szívtetkó: avagy agyunk és a színezőkönyv2017.05.26.

Az agyunk csodálatos, érdemes megismerni, körbejárni.

 Az SM betegek a központi idegrendszerükről többet tudnak talán még jobban ismerik, az élethosszig tartó betegség során szerzett információk által. De hogy ne csak a száraz orvosi, anatómiai adatok, neuronok, myelin-hüvely és egyéb kifejezések jussanak eszünkbe az agyról, ezért egy különleges könyvet mutatunk be

További hírek

Mi a szklerózis multiplex?

Az alábbi videó (Forrás: Nagy Zsófia, Géresi Attila, Alföld TV) a média pályázat nyertese, amely nagyon jól szemlélteti a betegséget:

A krónikus betegség hatása az életre (Két utca - Egy motoros korlátai) >>

Többet tudunk a szklerózis multiplexről mint valaha, a kutatók mégis keresik a betegség okát. Úgy gondoljuk, hogy az SM autoimmun betegség. Az autoimmunitás azt jelenti, hogy a szervezet védekező rendszere megtámadja a saját szöveteket is. SM-ben az immunrendszer a központi idegrendszer, tehát az agy és gerincvelő szöveteit támadja meg. További részletek >>